Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Semifreddotårta med blåbär och vit choklad

Botten och topp:            Topping:

Semifreddotårta med blåbär och vit chokladSemifreddotårta med blåbär och vit chokladSemifreddotårta med blåbär och vit choklad
Annika Broman

Ingredienser

  • 2 dlhasselnötter
  • 2 dlflorsocker
  • 2äggvitor
  • 3äggulor- + 1 ägg
  • 1,5 dlsocker
  • 3 dlgrädde- hårt vispad
  • 2gelatinblad
  • 0,5 dlmarsalavin
  • 3 dlblåbär- (frysta går bra)
  • 1vaniljstång
  • 100 gvit choklad
  • 1 dlvispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggvitor till hårt skum. Hacka nötter grovt, blanda med florsockret. Rör försiktigt ihop med äggvitorna.

  2. Spänn fast non stick arket i botten på springformen. Sprid ut hälften av nötmassan jämnt. Baka i ugn cirka 10-12 minuter tills det fått färg över hela ytan. Tag ut och låt svalna. Gör likadant med resten av nöt­massan, så du får två bottnar.

  3. Fyllning: Lägg gelatinbladen i blöt. Vispa äggulorna och ägget med socker i minst 5 minuter. Smält gelatinet enligt anvisningarna på förpackningen.

  4. Blanda marsalavin med blåbär (spara de fina garnering). Snitta vaniljstången och skrapa ner vaniljkärnorna i vinet. Vänd ner vinet och gelatinet i äggblandningen. Vänd försiktigt i den vispade grädden.

  5. Häll krämen över nötbotten, täck med ytterligare en botten, plasta och ställ in i frysen minst 4 timmar. Ta ut 10-15 minuter innan servering.

  6. Topping: Smält chokladen i vattenbad, blanda med grädde, låt svalna 10 minuter och bred ut över den frusna kakan. Strö över resten av bären och hyvla med osthyvel lite vit choklad, skär i bitar och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök