Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Botten och topp: Topping:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggvitor till hårt skum. Hacka nötter grovt, blanda med florsockret. Rör försiktigt ihop med äggvitorna.
Spänn fast non stick arket i botten på springformen. Sprid ut hälften av nötmassan jämnt. Baka i ugn cirka 10-12 minuter tills det fått färg över hela ytan. Tag ut och låt svalna. Gör likadant med resten av nötmassan, så du får två bottnar.
Fyllning: Lägg gelatinbladen i blöt. Vispa äggulorna och ägget med socker i minst 5 minuter. Smält gelatinet enligt anvisningarna på förpackningen.
Blanda marsalavin med blåbär (spara de fina garnering). Snitta vaniljstången och skrapa ner vaniljkärnorna i vinet. Vänd ner vinet och gelatinet i äggblandningen. Vänd försiktigt i den vispade grädden.
Häll krämen över nötbotten, täck med ytterligare en botten, plasta och ställ in i frysen minst 4 timmar. Ta ut 10-15 minuter innan servering.
Topping: Smält chokladen i vattenbad, blanda med grädde, låt svalna 10 minuter och bred ut över den frusna kakan. Strö över resten av bären och hyvla med osthyvel lite vit choklad, skär i bitar och servera.
Recept från Mitt kök