Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Semifreddo med rabarberkompott

Semifreddo är den perfekta snabbversionen av glass. Här en variant med rabarberkompott och hackad vit choklad. Har du inte rabarber (fryst går också bra) kan du byta ut den mot till exempel hallon, som också är gott i kombination med vit choklad.

Semifreddo med rabarberkompott
Semifreddo med rabarberkompott
Semifreddo med rabarberkompott
ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 300 grabarber
  • 1,5 dlströsocker
  • 2 dlyoghurt- naturell (12%)
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 dlflorsocker
  • 2äggulor
  • 2äggvitor
  • 100 gvit choklad

Garnering:

  • vit choklad

Gör så här

  1. Strimla rabarbern fint och lägg dem i en kastrull med strösocker. Koka upp och låt sjuda tills rabarbern är mjuk. Låt svalna.

  2. Vispa grädden pösig. Vispa ner yoghurt, florsocker och äggulor. Vispa äggvitorna till ett hårt, vitt skum i en rostfri, ren skål. Vänd försiktigt ner skummet i gräddsmeten tillsammans med rabarberkoket och hackad vit choklad.

  3. Pensla en 1 1/2 liters form med lite vatten och täck sidor och botten noga med plastfilm. Häll smeten i formen och täck över med plastfilm. Frys in i minst 4 timmar.

  4. Ta ut semifreddon cirka 30 minuter innan servering och låt stå i rumstemperatur.

  5. Stjälp upp semifreddon på ett fat. Sitter den fast kan du skölja lite hett vatten över formens baksida.

  6. Ta bort plastfilmen från semifreddon och servera genast.

  7. Dekorera eventuellt med riven vit choklad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök