Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Semifreddo med kolanötter

En perfekt kombination, den subtila smaken av earl grey i semifreddon gifter sig väl med kola och nötter.

Semifreddo med kolanötterSemifreddo med kolanötterSemifreddo med kolanötter
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1 dlvatten
  • 0,5 dlearl grey- teblad
  • 1 tskkanel
  • 1,5 dlsocker
  • 9 stäggulor
  • 4,5 dlgrädde

Kolanötter

  • 1,5 dlsocker
  • 4 dlgrädde
  • 1 krmsalt
  • 2 tsksmör
  • 150 gnötter- blandade, torkade bär och frukt, till exempel mandel, tranbär, paranötter, hasselnötter, torkade plommon eller aprikoser,rostade

Gör så här

  1. Semifreddo: Koka upp vatten. Lägg i teblad och låt dra 4–5 minuter. Sila av teet, pressa det gärna för att få ut all vätska. Blanda ner socker och kanel i tedrycken. Vispa ner teblandningen i äggulorna och vispa tills det blir ljust och luftigt. Vispa grädden och vänd ner i äggvispet till en slät blandning. Häll upp i en form eller i portionsglas. Ställ i frys tills semifreddon stelnat. Servera med kolanötter (se recept nedan).Kolanötter: Värm grädden till kokpunkten. Smält socker i en kastrull och låt det värmas tills det blir en gyllene karamell. Slå grädden över karamellen. Det kommer koka häftigt. Låt koka ihop till en sås. Tillsätt smör och salt. Rör ner nötterna. Ringla såsen över semifreddon precis innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök