Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En perfekt kombination, den subtila smaken av earl grey i semifreddon gifter sig väl med kola och nötter.
Semifreddo: Koka upp vatten. Lägg i teblad och låt dra 4–5 minuter. Sila av teet, pressa det gärna för att få ut all vätska. Blanda ner socker och kanel i tedrycken. Vispa ner teblandningen i äggulorna och vispa tills det blir ljust och luftigt. Vispa grädden och vänd ner i äggvispet till en slät blandning. Häll upp i en form eller i portionsglas. Ställ i frys tills semifreddon stelnat. Servera med kolanötter (se recept nedan).Kolanötter: Värm grädden till kokpunkten. Smält socker i en kastrull och låt det värmas tills det blir en gyllene karamell. Slå grädden över karamellen. Det kommer koka häftigt. Låt koka ihop till en sås. Tillsätt smör och salt. Rör ner nötterna. Ringla såsen över semifreddon precis innan servering.
Recept från Mitt kök