Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Semifreddo betyder halvfryst och det är som en glass som inte är riktigt fast. Om du vispar i denna ordning, äggvitor först, sedan grädde och till sist äggulor och socker i varsina bunkar behöver du inte diska visparna emellan.
Snoppa och mixa jordgubbarna till en puré, spara några hela jordgubbar till garnering.
Vispa äggvitorna till ett skum. Vispa grädden.
Vispa äggulor och socker. Blanda äggulesmet och jordgubbspuré, spara lite av purén. Vänd i grädden och sist äggvitorna.
Krossa marängerna.
Häll smeten i en form som rymmer ca 1 1/2 liter. Varva med jordgubbspuré och maränger.
Skär några av jordgubbarna i bitar och lägg dem på ytan. Sätt formen i frysen 5–6 timmar.
Ta fram semifreddon ca 15 min före servering. Garnera med jordgubbar och ringla över kolasås.