Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Semifreddo med hjortron och mandel

Semifreddo med hjortron och mandel
Semifreddo med hjortron och mandel
Semifreddo med hjortron och mandel
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 250 ghjortron
  • 150 gmandelmassa
  • 2ägg- delade i gulor och vitor
  • 0,5 dlflorsocker
  • 0,5 dlglykossirap
  • 2 dlvispgrädde

Garnera med

  • hjortron- hjortronsylt/ tinade
  • mandelspån- rostade

Gör så här

  1. Ugn: 200°

  2. Tina hjortronen. Riv mandelmassan grovt på rivjärn. Strö ut den på en plåt med bakplåtspapper och rosta smulorna gyllenbruna i mitten av ugnen, cirka 5 minuter. Passa noga! Låt dem svalna.

  3. Vispa äggvitorna hårt i en bunke. Vispa grädden tjock i en annan bunke. Vispa äggulor och florsocker och glukossirap pösigt i en tredje bunke och blanda slarvigt med grädde, rostad mandelmassa och hjortron.

  4. Vänd ner vispade äggvitor i gräddsmeten med en slickepott. Lägg över i en plastlåda med lock och frys, cirka 4 timmar, så att den blir halvfryst. Kula upp semifreddon i portionsglas och servera med hjortronsylt och/eller tinade hjortron. Garnera med rostade mandelspån.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök