Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ugn: 200°
Tina hjortronen. Riv mandelmassan grovt på rivjärn. Strö ut den på en plåt med bakplåtspapper och rosta smulorna gyllenbruna i mitten av ugnen, cirka 5 minuter. Passa noga! Låt dem svalna.
Vispa äggvitorna hårt i en bunke. Vispa grädden tjock i en annan bunke. Vispa äggulor och florsocker och glukossirap pösigt i en tredje bunke och blanda slarvigt med grädde, rostad mandelmassa och hjortron.
Vänd ner vispade äggvitor i gräddsmeten med en slickepott. Lägg över i en plastlåda med lock och frys, cirka 4 timmar, så att den blir halvfryst. Kula upp semifreddon i portionsglas och servera med hjortronsylt och/eller tinade hjortron. Garnera med rostade mandelspån.
Recept från Mitt kök