Extra gott blir det att servera chokladsemifreddon med hallon. Semifreddo betyder halvfryst på italienska och är en lättlagad glass. Ett enkelt recept på chokladsås hittar du här.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Extra gott blir det att servera chokladsemifreddon med hallon. Semifreddo betyder halvfryst på italienska och är en lättlagad glass. Ett enkelt recept på chokladsås hittar du här.
Vispa upp grädden och ställ in den i kylen. Vispa äggulor och strösocker tills det är ljust och fluffigt.
Vispa upp äggvitorna i en ren bunke.
Hacka och smält chokladen i mikron, rör om ett par gånger emellanåt så att inte chokladen bränns. Se till att chokladen inte är för kall när den blandas med äggulorna.
Blanda hastigt i chokladen i äggulorna, vänd hastigt i grädden och sedan äggvitorna.
Lägg glassmassan i en form som rymmer cirka 1 1⁄2–2 liter. Rippla över chokladsås och varva med stora cookiesmulor och chokladknappar eller grovt hackad choklad.
Sätt in glassen i frysen i minst 5–6 timmar. Om den ska sparas längre, lägg plastfolie över glassen efter att den har frusit så fastnar inte plasten i glassen.
Extra gott blir det att servera chokladsemifreddon med hallon. Semifreddo betyder halvfryst på italienska och är en lättlagad glass. Ett enkelt recept på chokladsås hittar du här.
Recept från Mitt kök