Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Selleripuré

En mild puré som pasar till bra till den rustika kalvrätten.

Selleripuré
Selleripuré
Selleripuré

Ingredienser

  • 750 grotselleri
  • 0,5 tsksalt
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1,5 msksmör
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och skär rotsellerin i mindre bitar. Koka selleribitarna mjuka i lättsaltat vatten.

  2. Häll av vattnet. Mosa med en gaffel. Tillsätt creme fraiche. Kör sellerikrosset med en handmixer eller elvisp till en ganska slät puré. Späd ev med lite vatten till en bra konsistens. Smaka av med smör, salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?