Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Selleri- och potatissoppa

Selleri- och potatissoppa
Selleri- och potatissoppa
Selleri- och potatissoppa

Ingredienser

  • 200 gbrotselleri- 1 bit
  • 6potatisar
  • 0,5purjolök
  • 0,5 msksmör
  • 7,5 dlvatten
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dlmatlagningsgrädde
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 100 glax- kallrökt

Dillsticks

  • 0,5baguette
  • 0,5baguette
  • 0,75 dldill- hackad
  • 5,5 mskolivolja
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Skala selleri och potatis. Skär dem i cm-stora bitar. Ansa och strimla purjolöken. Fräs grönsakerna i smör 1-2 min. Tillsätt vatten och smula ner buljongtärningarna.

  2. Låt soppan koka tills grönsakerna är mjuka, 10-12 min. Mixa soppan i en matberedare eller med mixerstav till en slät soppa. Tillsätt matlagningsgrädde, salt och peppar.

  3. Sätt ugnen på 250°. Skär baguetten i 8 skivor på snedden och lägg på en plåt. Blanda dill, olja och salt och bred det på bröden. Ställ in plåten i mitten av ugnen och stek bröden ca 5 min.

  4. Servera soppan med strimlad lax, dillvippor och spröda dillsticks.

Vad tyckte du om receptet?