Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Selleri- och fänkålssallad med nötter och parmesan

Pekan och valnötter kan bytas ut mot rostade solrosfrön.

Selleri- och fänkålssallad med nötter och parmesan
Selleri- och fänkålssallad med nötter och parmesan
Selleri- och fänkålssallad med nötter och parmesan
Selleri- och fänkålssallad med nötter och parmesan Foto: Skovdal & Skovdal

Selleri- och fänkålssallad med nötter och parmesan

  • 4 stjälkarselleri
  • 2fänkålsstånd
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 mskcitron- pressad
  • 0,5 tskdijonsenap
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlparmesan- grovriven
  • 50 gpekannötter- eller valnötter, grovhackade
  • 1 dlbladpersilja

Gör så här

  1. Ansa och finstrimla selleri och fänkål på mandolin eller med potatisskalare. Tillsätt olja, citronsaft, senap, salt och peppar och vänd runt ordentligt. Låt stå ca 5 min.

  2. Blanda ner ost och nötter och strö över persilja precis före servering.

Vad tyckte du om receptet?