Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
God och matig soppa med härlig sälta och smak av saltgurka, oliver och kapris.
Skär fisken i mindre bitar. Skala och strimla den löken. Skala och skär morötterna och palsternackan i strimlor. Strimla gurkan. Hacka persiljan.
Hetta upp oljan i en kastrull och fräs i löken utan att den tar färg 2-3 minuter.
Tillsätt morötter och palsternacka, fräs ca 3 minuter, rör om då och då. Smula ner buljongtärningar. Blanda i tomatpurén. Lägg i gurkan, persiljan, oliverna och kaprisen. Häll i hälften av vattnet, rör om, koka upp och sjud under lock ca 10 minuter eller tills grönsakerna är nästan mjuka. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Lägg i fiskbitar och koka soppan ytterligare ca 5 minuter eller tills fisken är klar.
Servera med salladslök, citronskivor och smetana.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök