Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sejqueneller med nudlar

Queneller är som lyxiga fiskbullar. Här får de lite asiatiska smaker.

Sejqueneller med nudlar
Sejqueneller med nudlar
Sejqueneller med nudlar
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 400 gsejfilé
  • 1,5 tsksalt
  • vitpeppar
  • 1salladslök
  • 0,5citrongräs
  • 0,5röd spansk peppar
  • 0,5lime- rivet skal
  • 1ägg

Sojabuljong

  • 1 lfiskbuljong
  • 1 mskjapansk soja
  • 200 gramennudlar
  • 100 gostronskivling- eller shiitakesvamp
  • 2pak choi
  • 2salladslökar
  • 100 gsojabönor
  • 0,5röd chili

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar och lägg i matberedaren med kniven monterad. Salta och peppra och mixa till en färs. Skär salladslök, citrongräs och chili i skivor och mixa med färsen. Tillsätt rivet limeskal och ägg. Mixa samman.

  2. Forma färsen till 20 små ägg med hjälp av två vattensköljda skedar. Koka quenellerna i lättsaltat vatten i cirka 3 minuter. Ta upp dem med hålslev och lägg i serveringsskålar.

  3. Koka upp fiskbuljong och japansk soja i en gryta. Koka nudlarna och delad svamp i buljongen i cirka 3 minuter. Fördela buljong, nudlar och svamp i skålarna.

  4. Dela på pak choi och lägg i skålarna tillsammans med skivad salladslök, sojabönor och chili.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Christina Asplund

Foto: Thomas Carlén

Recept från Mitt kök