Recept: Christina Asplund
Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Queneller är som lyxiga fiskbullar. Här får de lite asiatiska smaker.
Skär fisken i bitar och lägg i matberedaren med kniven monterad. Salta och peppra och mixa till en färs. Skär salladslök, citrongräs och chili i skivor och mixa med färsen. Tillsätt rivet limeskal och ägg. Mixa samman.
Forma färsen till 20 små ägg med hjälp av två vattensköljda skedar. Koka quenellerna i lättsaltat vatten i cirka 3 minuter. Ta upp dem med hålslev och lägg i serveringsskålar.
Koka upp fiskbuljong och japansk soja i en gryta. Koka nudlarna och delad svamp i buljongen i cirka 3 minuter. Fördela buljong, nudlar och svamp i skålarna.
Dela på pak choi och lägg i skålarna tillsammans med skivad salladslök, sojabönor och chili.
Recept: Christina Asplund
Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök