Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Harissa är en chilistark kryddpasta från Tunisen. Krydddan används även i flera andra nordafrikanska länder.
Skär auberginen i tärningar, ca 2 x 2 cm. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs aubergine, lök och vitlök i olja i en gryta ca 5 min. Rör i harissapasta och kanel. Häll på tomaterna och tillsätt tomatpuré, citronsaft, salt och peppar. Låt koka under lock ca 15 min.
Skär fisken i stora bitar. Krydda dem med salt och peppar. Lägg fiskbitarna i grytan och strö över haricots verts. Låt koka ytterligare ca 5 min.
Strö mandlar över grytan och servera med couscous smaksatt med rivet citronskal och persilja.