Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sejgryta med chili, mandel och kanel

Harissa är en chilistark kryddpasta från Tunisen.  Krydddan används även i flera andra nordafrikanska länder.

Sejgryta med chili, mandel och kanelSejgryta med chili, mandel och kanelSejgryta med chili, mandel och kanel
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 600 gsejfilé- MSC-märkt
  • 1aubergine
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 3 mskolivolja
  • 1 mskharissapasta
  • 1 tskkanel- mald
  • 1 burkkrossade tomater- (400 g)
  • 2 msktomatpuré
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1,5 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 200 gharicots verts- färska eller frysta
  • 1 dlmandlar- rostade och saltade

Tillbehör

  • couscous- smaksatt med rivet citronskal och strimlad bladpersilja

Gör så här

  1. Skär auberginen i tärningar, ca 2 x 2 cm. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs aubergine, lök och vitlök i olja i en gryta ca 5 min. Rör i harissapasta och kanel. Häll på tomaterna och tillsätt tomatpuré, citronsaft, salt och peppar. Låt koka under lock ca 15 min.

  2. Skär fisken i stora bitar. Krydda dem med salt och peppar. Lägg fiskbitarna i grytan och strö över haricots verts. Låt koka ytterligare ca 5 min.

  3. Strö mandlar över grytan och servera med couscous smaksatt med rivet citronskal och persilja.

Vad tyckte du om receptet?