Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sejburgare

Med en matberedare är denna rätt både snabblagad och väldigt uppskattad. Burgarna får en asiatisk ton av koriander, lime och sweet chili.

SejburgareSejburgareSejburgare

Ingredienser

  • 500 gsejfilé
  • 1 tsksalt
  • 2 mskpotatismjöl
  • 1 dlmellangrädde
  • 1 dlkorianderblad- i kruka
  • 0,5 tsksambal oelek
  • 1lime- rivet skal
  • 1 msklimesaft- pressad
  • 1vitlöksklyfta- riven
  • 2 msksmör

Tillbehör

  • sallad
  • salladslök
  • cocktailtomater
  • gräddfil
  • sweet chilisås
  • 2ciabattabröd

Gör så här

  1. Mixa sejfilé och salt till en fast boll. Tillsätt övriga ingredienser, utom smör och mixa till en slät massa.

  2. Hetta upp smöret i en stekpanna. Forma fiskfärsen med fuktade händer till burgare. Stek dem på medelstark värme 2-3 min på var sida till fin färg.

  3. Dela och halvera ciabattabröden. Grilla dem i våffeljärn eller rosta dem. Lägg sallad på brödets underdel, sejburgare, skivad salladslök och klyftade cocktailtomater. Ringla slutligen på gräddfil och sweet chilisås. Servera.

Vad tyckte du om receptet?