Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sej niçoise

Nystekt sejfilé ersätter den traditionella tonfisken ur burk i denna salade niçoise.

Sej niçoise
Sej niçoise
Sej niçoise
Foto: Svante Sjöstedt

Ingredienser

  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskolivolja
  • 600 gsejfilé

Salade niçoise

  • 4tomater
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 4ägg
  • 20svarta oliver
  • 100 gharicots verts
  • 50 gbabyspenat
  • 1 tskflingsalt
  • 16sardeller
  • 400 gfast potatis

Dijondressing

  • 1 dlolivolja
  • 2 tskhonung
  • 2 mskdijonsenap

Gör så här

  1. Skrubba eller skala potatisen. Koka den i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna. Skär potatisen i cm-stora bitar.

  2. Koka haricots verts i lättsaltat vatten ca 2 min tills de är mjuka. Låt svalna.

  3. Lägg äggen i kokande vatten och låt sjuda 8 min. Spola kallt och skala sedan äggen. Skär dem i halvor.

  4. Ta bort fästet på tomaterna och skär varje tomat i 2 eller 4 bitar.

  5. Dressing: Vispa ihop senap, honung och olja.

  6. Byxa* sejen och skär den i 8 bitar. Salta och peppra och stek fisken gyllenbrun i olja 2–3 min på varje sida.

  7. Blanda alla ingredienser till salladen på ett fat. Ringla över dijondressingen och lägg på den nystekta fisken.

  8. * Att byxa betyder att man skär bort remsan med småben som sitter mitt i filén.

Vad tyckte du om receptet?