Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Nystekt sejfilé ersätter den traditionella tonfisken ur burk i denna salade niçoise.
Skrubba eller skala potatisen. Koka den i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna. Skär potatisen i cm-stora bitar.
Koka haricots verts i lättsaltat vatten ca 2 min tills de är mjuka. Låt svalna.
Lägg äggen i kokande vatten och låt sjuda 8 min. Spola kallt och skala sedan äggen. Skär dem i halvor.
Ta bort fästet på tomaterna och skär varje tomat i 2 eller 4 bitar.
Dressing: Vispa ihop senap, honung och olja.
Byxa* sejen och skär den i 8 bitar. Salta och peppra och stek fisken gyllenbrun i olja 2–3 min på varje sida.
Blanda alla ingredienser till salladen på ett fat. Ringla över dijondressingen och lägg på den nystekta fisken.
* Att byxa betyder att man skär bort remsan med småben som sitter mitt i filén.