Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sej med tapenade

En snabblagad fiskrätt, med doft av Medelhavet, som går bra att göra

på färska eller frysta filéer. Sejen går bra att byta ut mot annan fisk.

Tapenaden har en härlig sälta som tränger in i fisken.

Sej med tapenadeSej med tapenadeSej med tapenade

Ingredienser

  • 600 gsejfilé
  • 1purjolök
  • 4tomater
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 1 dltapenade- från burk
  • 2 mskolivolja

Tillbehör

  • potatis- pressad
  • citronklyftor
  • gräslök- finskuren

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Smörj en ugnssäker form med lite av olivoljan. Skölj och skär purjon i tunna skivor. Skär tomaterna i tunna skivor. Fördela purjon i formen och lägg på tomatskivorna. Salta 1/2 tsk och peppra.

  3. Salta fisken med 1/2 tsk och bred ett lager tapenade på varje filé och fördela dem i formen. Droppa över olivolja.

  4. Baka mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera med pressad potatis och citronklyfta. Strö över gräslök.

Vad tyckte du om receptet?