Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sej med pocherat ägg är en snabblagad middagsrätt där äggulan sakta rinner ner i smöret och gör det såsigt och gott.
Sätt ugnen på 150°. Lägg fiskfiléerna i en ugnssäker form. Strö över salt. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 15 min.
Koka upp vatten i en kastrull. Knäck äggen, ett i taget, och låt dem glida ner i vattnet. Sjud äggen ca 7 min. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
Ansa spenat och salladslök. Skär löken i ca 4 cm långa bitar. Skala och finhacka vitlöken.
Fräs spenat och lök i 1 msk smör ca 1 minut. Smält 50 g smör i en kastrull.
Fördela spenatfräset på tallrikar. Lägg på fisken och toppa med de pocherade äggen. Skeda över det smälta smöret. Servera gärna med nykokt potatis.