Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sej med pocherat ägg

Sej med pocherat ägg är en snabblagad middagsrätt där äggulan sakta rinner ner i smöret och gör det såsigt och gott.

Sej med pocherat äggSej med pocherat äggSej med pocherat ägg
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2sejfiléer- (à 150 g)
  • 0,5 tsksalt
  • 2ägg
  • 200 gspenat
  • 2salladslökar
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 msksmör- + 50 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg fiskfiléerna i en ugnssäker form. Strö över salt. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 15 min.

  2. Koka upp vatten i en kastrull. Knäck äggen, ett i taget, och låt dem glida ner i vattnet. Sjud äggen ca 7 min. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.

  3. Ansa spenat och salladslök. Skär löken i ca 4 cm långa bitar. Skala och finhacka vitlöken.

  4. Fräs spenat och lök i 1 msk smör ca 1 minut. Smält 50 g smör i en kastrull.

  5. Fördela spenatfräset på tallrikar. Lägg på fisken och toppa med de pocherade äggen. Skeda över det smälta smöret. Servera gärna med nykokt potatis.

Vad tyckte du om receptet?