Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sej med fetaost

Recept på sej med fetaost. Rätten kan förberedas till och med punkt 3 och förvaras i kylskåp innan den tillagas i ugn.

Sej med fetaostSej med fetaostSej med fetaost
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 600 gsejfilé
  • 1 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 1 krmsvartpeppar- nymald + 1 krm
  • 2tomater
  • 200 gfetaost
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 1,5 dlmjölk
  • 2 mskvetemjöl
  • 2 mskdill- hackad

Tillbehör

  • potatis- kokt, eller ris
  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg fisken i en ugnssäker form och strö på 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Skiva tomaterna och lägg på fisken. Smula över fetaosten.

  3. Vispa ihop grädde, mjölk och mjöl i en kastrull. Låt koka upp och sjuda ca 5 min. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda i dill och häll såsen över fisken.

  4. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Servera med kokt potatis eller ris, och sallad.

Vad tyckte du om receptet?