Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 28g
Protein: 39g
Kolhydrater: 36g
Snabblagad fiskrätt med ugnsbakad sej och rostade tomater. De söta tomaterna släpper vätska i ugnen och tillsammans med vitlökssmöret från fisken bildar det en god sky till rätten. Blomkålsris är ett spännande tillbehör som ersätter ris eller potatis.
Sätt ugnen på 200°. Fördela tomaterna i en ugnssäker form. Ringla över 1/2 msk olja. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
Skala och pressa vitlöken och blanda med 25 g smör. Bred smöret över fisken och lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen till 56-58° innertemperatur, ca 10 min.
Skala och finhacka löken och fräs den i 1/2 msk olja i en stekpanna. Tillsätt blomkålsriset och stek vidare ca 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
Strö hasselnötter över fisken och servera med blomkålsris, yoghurt och bröd.