Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sej med blomkålsris, rostade tomater och hasselnötter

Snabblagad fiskrätt med ugnsbakad sej och rostade tomater. De söta tomaterna släpper vätska i ugnen och tillsammans med vitlökssmöret från fisken bildar det en god sky till rätten. Blomkålsris är ett spännande tillbehör som ersätter ris eller potatis. 

Sej med blomkålsris, rostade tomater och hasselnötter
Sej med blomkålsris, rostade tomater och hasselnötter
Sej med blomkålsris, rostade tomater och hasselnötter
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 gsejfilé- färsk i portionsbitar, MSC- märkt
  • 400 gkörsbärskvisttomater
  • 1vitlöksklyfta
  • 250 gblomkålsris
  • 1gul lök
  • 1 dlhasselnötter- rostade och hackade
  • olivolja
  • smör
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 2 dlyoghurt- turkisk
  • 50 gbröd- per person

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Fördela tomaterna i en ugnssäker form. Ringla över 1/2 msk olja. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

  2. Skala och pressa vitlöken och blanda med 25 g smör. Bred smöret över fisken och lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen till 56-58° innertemperatur, ca 10 min.

  3. Skala och finhacka löken och fräs den i 1/2 msk olja i en stekpanna. Tillsätt blomkålsriset och stek vidare ca 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

  4. Strö hasselnötter över fisken och servera med blomkålsris, yoghurt och bröd.

Vad tyckte du om receptet?