Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sej med bearnaisesmak

Dragon är en klassisk ingrediens i fransk bearnaisesås. Passar också riktigt bra till vit fisk.

Sej med bearnaisesmakSej med bearnaisesmakSej med bearnaisesmak
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 600 gsejfilé
  • 1 tsksalt- + 2 krm
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 knippapersilja
  • 3 kvistardragon
  • 3 skivorformfranska
  • 75 gsmör
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 4tomater

Tillbehör

  • 800 gfärskpotatis- kokt

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 225°. Lägg fisken i en ugnssäker form och strö över 1 tsk salt och peppar.

  2. Hacka persilja och dragon. Smula sönder brödet. Rör smöret smidigt.

  3. Blanda i örter, bröd, vinäger och 2 krm salt. Klicka smeten på fisken. Halvera tomaterna och lägg dem runt fisken. Tillaga mitt i ugnen 15-20 min.

  4. Servera fisken med tomater och potatis.

Vad tyckte du om receptet?