ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Segmjuka kakor med rödbeta och dadlar, som passar bra tillsammans med sesamsmaken i tahini. Naturligt glutenfria.
Sätt ugnen på 175°. Skala och skär rödbetan i tärningar. Koka den mjuk i vatten. Låt rinna av.
Smält kokosoljan. Mixa rödbeta, dadlar, honung, tahini och kokosolja tills det är helt slätt i en mixer eller matberedare (här är vår favorit).
Blanda havre-, mandel- och potatismjöl med bakpulver och salt. Tillsätt rödbetsblandningen och blanda runt.
Forma degen till små bollar och platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills kakorna fått fin färg. Låt kallna på galler.
Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Ringla chokladen över kakorna, låt stelna. Förvara kakorna i kylen.
ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.