Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Segmjuka rödbetskakor med choklad och tahini

Segmjuka kakor med rödbeta och dadlar, som passar bra tillsammans med sesamsmaken i tahini. Naturligt glutenfria. 

Segmjuka rödbetskakor med choklad och tahiniSegmjuka rödbetskakor med choklad och tahiniSegmjuka rödbetskakor med choklad och tahini
Foto: Magnus Carlsson

Kak

  • 1rödbeta- liten (75 g)
  • 0,5 dlkokosolja
  • 6dadlar- färska, utan kärnor
  • 2,5 mskhonung
  • 2 msktahini (sesampasta)
  • 2 dlhavremjöl
  • 2 dlmandelmjöl
  • 1 mskpotatismjöl
  • 0,5 tskbakpulver
  • 1 krmhimalayasalt- (rosa salt)

Garnering

  • 100 gmörk choklad- mörk (70 %)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och skär rödbetan i tärningar. Koka den mjuk i vatten. Låt rinna av.

  2. Smält kokosoljan. Mixa rödbeta, dadlar, honung, tahini och kokosolja tills det är helt slätt i en mixer eller matberedare (här är vår favorit).

  3. Blanda havre-, mandel- och potatismjöl med bakpulver och salt. Tillsätt rödbetsblandningen och blanda runt.

  4. Forma degen till små bollar och platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills kakorna fått fin färg. Låt kallna på galler.

  5. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Ringla chokladen över kakorna, låt stelna. Förvara kakorna i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.