Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sega limestänger

Limestängerna är lätta att baka många av. Härligt sega och lite kolaaktiga. Grädda dem inte för länge, de ska hellre vara sega än knapriga.

Sega limestänger
Sega limestänger
Sega limestänger
Foto: Magnus Carlsson

Sega limestänger

  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 1,5 dlfarinsocker
  • 2 msksirap- ljus
  • 1,5lime- rivet skal + 2 tsk pressad saft
  • 3,5 dlvetemjöl- (210 g)
  • 1 mskvaniljsocker
  • 2 tskkakao
  • 1 tskbakpulver
  • 0,5 dlmandel- flagad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör, socker och sirap mjukt och smidigt med elvisp. Tillsätt limeskal och limesaft. Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver och rör ner detta i smeten. Arbeta samman till en deg.

  2. Dela degen i fyra bitar och forma dem till ca 2 cm breda rullar på mjölad arbetsbänk. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem lätt med handen och räffla dem med en gaffel. Fördela mandeln över rullarna.

  3. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt svalna ca 5 min och skär sedan längderna i sneda kakor.

Vad tyckte du om receptet?