Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sega havrerutor är segmjuka kakor som nästan smälter i munnen.
Sätt ugnen på 175°. Häll mjöl, socker, havregryn och bakpulver i en bunke.
Smält smöret och häll det tillsammans med sirapen och äggen över de torra ingredienserna. Blanda ihop allt till en kladdig smet. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan mitt i ugnen 15–18 min. Den ska inte kännas riktigt färdiggräddad, då blir den torr och hård. När den kommer ut ur ugnen sjunker den ihop och stelnar lite. Skär den i rutor när den har svalnat.
Recept Saga Arneng, Hembakat