Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sega espresso-cookies med chokladbitar och marshmallows

Dessa cookies är verkligen en fröjd för smaklökarna. Inslaget av marshmallows är verkligen en succé!

Sega espresso-cookies med chokladbitar och marshmallows
Sega espresso-cookies med chokladbitar och marshmallows
Sega espresso-cookies med chokladbitar och marshmallows
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 250 gsmör
  • 2 dlsocker
  • 2 dlbrun farin
  • 2ägg
  • 3 tskvaniljsocker
  • 2 mskespresso- snabbkaffe
  • 1 mskvatten
  • 7 dlvetemjöl
  • 1 tsksalt
  • 1 tskbikarbonat
  • 4 mskkakao
  • 200 gchoklad- grovhackad
  • 2 dlmarshmallows- små

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smält smöret.

  3. Vispa ihop farinsocker, ägg och vanilj­socker poröst. Rör sedan ner det smälta smöret.

  4. Blanda ihop kaffe och vatten och häll ner i smeten. Vispa ordentligt.

  5. Tillsätt resten av ingredienserna utom chokladen. Fortsätt att blanda smeten. Den blir riktigt seg och kan upplevas lite svårarbetad.

  6. Hacka sist choklad och marshmallows, blanda ner.

  7. Forma mindre bollar och platta ut dem något på bakplåtspappret. Sätt in plåtarna i ugnen och grädda i cirka 10-12 minuter.

  8. Kakorna flyter ut och är först lite svällda men sjunker ihop så fort de får svalna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök