Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Seg mandelkaka


Muscovadosocker är ett råsocker med smak av karamell vilket blir väldigt gott tillsammans med smaken av choklad. Det gör också att den blir lite seg.

Seg mandelkaka

Seg mandelkaka

Seg mandelkaka

WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 4ägg
  • 4 dlströsocker
  • 2 dlmuscovadosocker
  • 1 dlmatolja
  • 3 dlvetemjöl
  • 6 mskkakao
  • 2 tskvaniljsocker
  • 100 gmandel- flagad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform ca 20-22 cm i diameter.

  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Vispa ner smör och olja i smeten. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker. Fördela i formen och strö över flagad mandel.

  3. Grädda på nedersta falsen i 20 minuter. Låt den kallna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök