Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Seg & god mandel-kladdkaka

Muskovadosocker är ett råsocker med smak av karamell vilket blir väldigt gott tillsammans med smaken av choklad. Det gör också att den blir lite seg.

Seg & god mandel-kladdkakaSeg & god mandel-kladdkakaSeg & god mandel-kladdkaka
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 4ägg
  • 4 dlströsocker
  • 2 dlmuscovadosocker
  • 1 dlmatolja
  • 4 dlvetemjöl
  • 6 mskkakao
  • 2 tskvaniljsocker
  • 100 gmandel- flagad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform ca 20-22 cm i diameter.

  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Vispa ner smör och olja i smeten. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker. Fördela i formen och strö över flagad mandel.

  3. Grädda på nedersta falsen i 30-40 minuter. Låt den kallna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök