Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Seafood bowl med råris

Läcker bowl med fisk, skaldjur, krämig aioli, dill och citronklyftor. Välj om du vill ha råris eller fullkornsris till grytan.

Seafood bowl med råris
Seafood bowl med råris
Seafood bowl med råris
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 dlråris- eller fullkornsris
  • 2morötter
  • 2palsternackor
  • 1fänkål
  • 1 mskrapsolja- eller olivolja
  • 2vitlöksklyftor
  • 7 dlfiskbuljong- eller grönsaksbuljong (lantbuljong)
  • 1 burkkörsbärstomater
  • 600 gfisk- till exempel torsk, skrei och lax
  • 0,51 tsksalt
  • 200 ghjärtmusslor- eller blåmusslor
  • 200 gräkor- skalade
  • svartpeppar- malen

Tillbehör

  • dill
  • 4citronklyftor
  • 2 dlaioli

Gör så här

  1. Koka riset enligt förpackningen.

  2. Skala morötterna och palsternackorna. Skiva morötterna och skär palsternackorna och fänkålen i bitar. Fräs rotfrukterna i oljan i en kastrull eller gryta tillsammans med fänkålen, tillsätt vitlöken mot slutet. Häll på fiskbuljongen och körsbärstomaterna, koka upp och sjud på medelvärme i cirka 20 minuter med lock.

  3. Skär fisken i cirka 3x3 centimeter stora bitar och lägg i, salta. Sätt på locket och koka upp, lägg i musslorna och sätt på locket igen, låt koka tills alla musslor öppnat sig (om det är någon som inte öppnar sig plocka bort den). Lägg i räkorna och strö över peppar.

  4. Servering: Fördela riset i portionsskålar, lägg i grytan och servera med dill, citron och aioli.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök