Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Läcker bowl med fisk, skaldjur, krämig aioli, dill och citronklyftor. Välj om du vill ha råris eller fullkornsris till grytan.
Koka riset enligt förpackningen.
Skala morötterna och palsternackorna. Skiva morötterna och skär palsternackorna och fänkålen i bitar. Fräs rotfrukterna i oljan i en kastrull eller gryta tillsammans med fänkålen, tillsätt vitlöken mot slutet. Häll på fiskbuljongen och körsbärstomaterna, koka upp och sjud på medelvärme i cirka 20 minuter med lock.
Skär fisken i cirka 3x3 centimeter stora bitar och lägg i, salta. Sätt på locket och koka upp, lägg i musslorna och sätt på locket igen, låt koka tills alla musslor öppnat sig (om det är någon som inte öppnar sig plocka bort den). Lägg i räkorna och strö över peppar.
Servering: Fördela riset i portionsskålar, lägg i grytan och servera med dill, citron och aioli.
Recept från Mitt kök