Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Scrambled eggs California

Scrambled eggs California är en variant på scrambled eggs som är härligt krämig och smakrik.

Scrambled eggs CaliforniaScrambled eggs CaliforniaScrambled eggs California
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 8ägg
  • 1 dlmjölk
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 4salladslökar
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 25 gvattenkrasse
  • 2 mskolivolja
  • 2 pktbacon- (à 140 g)

Tomatsallad

  • 400 gkörsbärstomater- olika färger och former
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 25 gvattenkrasse

Gör så här

  1. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Ansa och finstrimla löken. Halvera, kärna och finstrimla chilin. Hacka krassen.

  2. Tomatsallad: Skär tomaterna i bitar och blanda med olja, flingsalt och peppar.

  3. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt skivorna rinna av på ett hushållspapper.

  4. Fräs lök och chili i olja i en stekpanna. Tillsätt äggsmeten och rör runt tills äggen är krämiga. Vänd i krassen och häll upp äggröran på ett fat. Toppa med tomatsallad och bacon. Garnera med krasse.

Vad tyckte du om receptet?