Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Scones med vit choklad

De här sconesen är saftiga och lättbakade och klickas ut på plåten utan minsta lilla knådning. Prova gärna att strö lite frön, kärnor eller finhackade nötter på toppen före gräddning.

Scones med vit choklad
Scones med vit choklad
Scones med vit choklad
Foto: Magnus Carlsson

Scones med vit choklad

  • 2 krmsalt
  • 50 gsmör
  • 1 mskströsocker
  • 2 tskbakpulver
  • 2 dlmjölk
  • 50 gvit choklad
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Grovhacka chokladen.

  2. Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och smöret, skuret i tärningar, i matberedare eller för hand. Tillsätt mjölk och choklad och blanda snabbt ihop till en kladdig deg.

  3. Klicka ut smeten till åtta högar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12–14 min. Låt sconesen svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?