När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
75 gsmör
6 dlvetemjöl- (360 g)
2 mskströsocker
1 mskbakpulver
0,5 tsksalt
3 dlnaturell yoghurt- vispgrädde eller mjölk
Garnering
3 mskblå vallmofrön
Pensling
1ägg
Tillbehör
rabarbersylt- se recept
färskost- eller ost
Gör så här
Sätt ugnen på 250°. Fintärna eller riv smöret grovt på rivjärn. Nyp ihop de torra ingredienserna med smöret för hand eller i matberedare. Tillsätt yoghurt och knåda snabbt ihop till en lätt kladdig deg.
Platta ut degen till en 2–3 cm tjock platta. Stansa ut 12 runda bullar med stansring eller glas eller forma små runda bullar för hand.
Häll vallmofröna på en liten tallrik. Pensla ovansidan av sconesen med uppvispat ägg och doppa sedan i vallmofrön. Lägg sconesen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.
Låt svalna på galler. Servera sconesen nybakade med rabarbersylt och färskost.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 0 · 0 röster)
Tips!
Har sconesen blivit dagsgamla och torra? Så här blir de som nygräddade igen: Klappa in sconesen med vatten och förslut dem i ett bakplåtspapper och därefter i ugnsfolie. Värm paketet i 200 grader i cirka 10 min. Ta bort folie och papper och låt sconesen grädda vidare i ugnen i 5–7 min.