Recept på scones med nötter och parmesan.Foto: Ulrika Pousette
(Betyg: 0 · 0 röster)
Ingredienser
4–6stycken
Tänk på:
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1 dlhasselnötter
2ägg
1 dlmatyoghurt
2 mskolivolja
4 dlvetemjöl- (240 g)
1,5 dlparmesan- riven
1 tskbakpulver
2 krmsalt
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Rosta nötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar spricka och svartna. Gnugga bort skalen i en kökshandduk och grovhacka nötterna.
Blanda ihop ägg, yoghurt och olja. Blanda mjöl, parmesan, bakpulver och salt. Blanda ner mjölblandningen i äggblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta in nötterna. Dela degen i fyra delar och lägg dem i små bakformar klädda med smorda bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 min. Sänk ugnstemperaturen till 175° och grädda ytterligare ca 10 min, tills sconesen är genomgräddade. Låt sconesen svalna på galler. Servera dem med färskost och marmelad.
Tips! Det går också bra att frysa in scones och sedan tina och värma dem precis före serveringen.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 0 · 0 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.