Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Scones med nötter och parmesan

Recept på scones med nötter och parmesan. Baka extra lyxiga scones till helgfrukosten.

Scones med nötter och parmesan
Scones med nötter och parmesan
Scones med nötter och parmesan
Recept på scones med nötter och parmesan. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 dlhasselnötter
  • 2ägg
  • 1 dlmatyoghurt
  • 2 mskolivolja
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 1,5 dlparmesan- riven
  • 1 tskbakpulver
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Rosta ­nötterna i en torr stekpanna tills ­skalet börjar spricka och svartna. Gnugga bort skalen i en kökshandduk och grovhacka nötterna.

  3.  Blanda ihop ägg, yoghurt och olja. Blanda mjöl, parmesan, bakpulver och salt. Blanda ner mjölblandningen i äggblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg.

  4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta in nötterna. Dela degen i fyra delar och lägg dem i små bakformar klädda med ­smorda bakplåtspapper.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 min. Sänk ugnstemperaturen till 175° och grädda ytterligare ca 10 min, tills sconesen är genomgräddade. Låt sconesen svalna på galler. Servera dem med färskost och marmelad.

  6. Tips! Det går också bra att frysa in scones och sedan tina och värma dem precis före serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.