Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Scones med lemoncurd och vallmo

Liknande scones serveras på News Bar & Café vid 5:e avenyn på Manhattan och har fått inspirera till dessa krämiga scones med lite krispighet från vallmofröna. Mängden mjölk är mindre än i övriga scones.

Scones med lemoncurd och vallmo
Scones med lemoncurd och vallmo
Scones med lemoncurd och vallmo

Ingredienser

  • 5 dlvetemjöl- (300 g)
  • 2 tskbakpulver
  • 1 dlströsocker
  • 2 mskvallmofrön- blå
  • 75 gsmör
  • 1,5 dlmjölk
  • 1 dllemon curd
  • 23karamellfärg- gul droppar

Att doppa i

  • 0,5 dlströsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och vallmofrö i en bunke.

  2. Skär smöret i tärningar. Finfördela smöret i mjölblandningen med fingrarna eller en gaffel. Häll i mjölken och arbeta snabbt ihop till en smulig deg. Rör ut lemon curd med karamellfärg till en slät kräm. Vänd försiktigt ner lemon curd i den smuliga degen.

  3. Häll upp 1/2 dl strösocker på en tallrik. Med 2 skedar tar du ut ditt antal scones i klickar som efter hand doppas i strösocker. Lägg vartefter på bakpappersklädd plåt.

  4. Grädda mitt i ugnen 15-17 minuter eller tills de fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?