Tips! Låt crème fraichen rinna av i ett melittafilter, cirka 1 timme.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Scones är allra godast nygräddade. Recept på miniscones toppade med jordgubbsmarmelad och crème fraiche.
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg vetemjöl och dinkelmjöl i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt salt, bakpulver och smör. Mixa till en smulig blandning. Tillsätt gräddfilen och kör snabbt ihop till en smidig deg.
Kavla ut degen till en platta, cirka 1 ½ centimeter tjock. Ta ut runda scones med ett mått, cirka 3 ½ centimeter i diameter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ta ihop degspillet och kavla ut tills all deg är utstansad med måttet. Pensla sconesen med mjölk på toppen.
Grädda sconesen i mitten av ugnen, 8–10 minuter. Låt svalna på galler. Servera dem med avrunnen vispad crème fraiche och jordgubbsmarmelad.
Jordgubbsmarmelad: Skölj och snoppa 250 g jordgubbar. Dela dem i små bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt 1 ½ deciliter strösocker och 1 matsked pressad citronsaft. Koka upp under omrörning. Låt sjuda på medelvärme, cirka 30 minuter. Låt kallna.
Tips! Låt crème fraichen rinna av i ett melittafilter, cirka 1 timme.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök