Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Scones med hampa- och solrosfrön

Njut av sconesen nygräddade! Påläggen passar både stora och små.

Scones med hampa- och solrosfrönScones med hampa- och solrosfrönScones med hampa- och solrosfrön
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 6 dlvetemjöl- (360 g)
  • 1 mskbakpulver
  • 1 tskströsocker
  • 1 tsksalt
  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlmjölk

Pensling

  • ägg

Garnering

  • 0,5 dlhampafrön
  • 0,5 dlsolrosfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Hacka ihop de torra ingredienserna och smöret, gärna i en matberedare. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i tre bitar. Forma varje degbit till en rund boll. Klappa ut bollarna till platta kakor, ca 15 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Grädda sconesen mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?