Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Små, fina scones med råsocker på toppen passar till ett klassiskt afternoon tea eller en söndagsbrunch. En klick lemon curd och lite färskost smakar fräscht och syrligt till.
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tärna smöret och blanda ner smöret i de torra ingredienserna.
Vispa upp ägg, mjölk och rivet citronskal och blanda ner i degen.
Kavla ut degen till cirka 3 centimeters tjocklek och stansa ut rundlar, cirka 3-4 centimeter i diameter.
Lägg rundlarna i muffinsformar och ställ på en plåt. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö över råsocker. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
För chokladscones: Byt ut ¾ dl av vetemjölet mot kakao, vänd i 150 g grovt hackad mörk choklad i degen. Uteslut citronen. Stansa bröden lite större, cirka 5-6 centimeter i diameter. Lägg direkt på plåt med bakplåtspapper i stället för i formar.
Recept från Mitt kök