Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Scones med apelsin och ringblomma

Tricket med scones är att bearbeta degen så lite som möjligt och använda kallt smör skuret i små kuber. Då går det lätt att få frasiga scones. Ta ut sconesen med en rund form eller en pepparkaksform.

Scones med apelsin och ringblommaScones med apelsin och ringblommaScones med apelsin och ringblomma
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1apelsin
  • 75 gsmör
  • 5 dlvetemjöl- (300 g)
  • 1,5 dlmjölk
  • 0,25 dlströsocker
  • 0,5 mskbakpulver
  • 0,25 tsksalt

Garnering

  • 3ringblommor

Pensling

  • 1ägg

Tillbehör

  • smör
  • marmelad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj -apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Skär smöret i kuber.

  2. Blanda snabbt ihop alla ingredienser.

  3. Tryck ut degen på köksbänken till en platta, 3–4 cm tjock. Strö över bladen från ringblommorna. Ta ut scones med en rund form eller forma dem snabbt med händerna.

  4. Lägg sconesen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med uppvispat ägg.

  5. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min tills sconesen fått vacker färg. Låt svalna på galler.

  6. Servera sconesen med smör och marmelad samt en kanna nybryggt te.

Vad tyckte du om receptet?