Läs mer:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett härligt recept som ger fint, gyllenbruna, klassiska scones. Servera dem rykande färska till frukost, lunch eller eftermiddagsfikat. Scones smakar allra bäst med smör, ost och din söta favoritmarmelad. En klick vispad grädde kan också vara gott! Scones kommer ursprungligen från Skottland. Det här receptet kan du välja att göra som två stora bullar du skär och delar i fyra bitar eller baka ut till 8 små scones.
Sätt ugnen på 250°C
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och eventuell smaksättning i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen.
Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
Dela upp degen i två stora bullar, platta ut dem så att de blir cirka 3 cm höga, skåra till fyra delar och nagga (eller dela degen i 8 stycken bullar) och lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord form.
Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter (någon minut längre för de två större bullarna)
Servera sconsen rykande färska med exempelvis ost, smör, marmelad och vispad grädde.
Njut av dina nybakade scones!
Läs mer: