Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Scones – servera dem ljumna med sylt och färskost!

Scones är godast ljumna med smör eller clotted cream, hårdvispad grädde och sylt. Njut scones till frukost eller brunch.

Scones – servera dem ljumna med sylt och färskost!Scones – servera dem ljumna med sylt och färskost!Scones – servera dem ljumna med sylt och färskost!

Scones

  • 1 lvetemjöl
  • 1 mskbakpulver
  • 0,5 tsksalt
  • 150 gsmör
  • 0,5 dlströsocker
  • 1ägg
  • 2 dlmjölk

Gör så här

  1. Sikta mjölet tillsammans med bakpulvret och saltet ner i en bunke.

  2. Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna eller i mat beredare.

  3. Tillsätt sockret och ägget blandat med mjölken. Arbeta samman till en deg, späd ev med lite mera mjölk om det behövs.

  4. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut den till en ca 1 1/2 cm tjock platta. Ta ut rundlar med kakmått, ca 7 cm i diameter.

  5. Lägg sconesen på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12 - 15 min.

Vad tyckte du om receptet?