Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Scones är godast ljumna med smör eller clotted cream, hårdvispad grädde och sylt. Njut scones till frukost eller brunch.
Sikta mjölet tillsammans med bakpulvret och saltet ner i en bunke.
Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna eller i mat beredare.
Tillsätt sockret och ägget blandat med mjölken. Arbeta samman till en deg, späd ev med lite mera mjölk om det behövs.
Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut den till en ca 1 1/2 cm tjock platta. Ta ut rundlar med kakmått, ca 7 cm i diameter.
Lägg sconesen på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12 - 15 min.