Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Schweiziska sockerärter

Ursprungligen görs den här rätten på skärbönor, men det går precis lika bra att använda sockerärter. De blir så mjuka och mjälla att de smälter i munnen. Passar utmärkt till torsk.

Schweiziska sockerärter
Schweiziska sockerärter
Schweiziska sockerärter
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 300 gsockerärter
  • 1 pktbacon- (140 g)
  • 1gul lök
  • 1 msksmör
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Strimla baconet. Skala och skiva löken. Fräs den på låg värme i smör i en stekpanna tills den blir mjuk.

  2. Lägg sockerärter och bacon i pannan och låt sjuda under lock  ca 1 timme, rör om då och då. Krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?