Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Racletteost är en kittost gjord av komjölk, den smakar lite nötigt och smälter fint vid gratinering. Osten gratineras på surdegsbröd som först smaksatts med vitt vin. Var generös med ost och gratinera strax före servering. Låt gästerna sitta till bords med salladen upplagd på tallrikar när den smälta osten serveras.
Sätt ugnen på grill och högsta värme. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Tillsätt bönorna när ca 3 min återstår av koktiden. Låt potatis och bönor rinna av.
Skär fläsket i strimlor och stek det i smör i ca 2 min.
Skär brödet i 12 tunna skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Droppa 1 tsk vin på varje brödskiva. Skär osten i ca 1/2 cm tjocka skivor och fördela dem på brödskivorna
Skär potatisen i mindre bitar. Fördela potatis, bönor, sallad, syltlök och cornichons på ett stort fat. Garnera med örter.
Dressing: Blanda alla ingredienser. Droppa dressingen över salladen.
Gratinera bröden mitt i ugnen i ca 5 min tills osten smält och fått lite färg. Lägg bröden på salladen och servera genast.