Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Schweizerbiffar är färsbiffar som fyllts med ost och skinka.
Blanda färsen i en bunke med ägg, salt, peppar och senap till en smidig färs. Forma färsen till 8 runda biffar och lägg dem på smörpapper. Platta ut biffarna så att de blir 1/2 centimeter tjocka.
Lägg ostskivor och skinka på hälften av biffarna. Lägg samman med de övriga biffarna till en dubbelbiff och platta till.
Vänd dem i pankoströbröd och stek i omgångar i en stekpanna med smör och olja på medelvärme, 3–4 minuter per sida. Dela biffarna på mitten vid servering.
Fräs bitar av lök, delade ärter och haricots verts i en stekpanna med smör, cirka 3 minuter. Lägg upp på tallrikar och servera biffen ovanpå med skivade polkabetor och citronklyftor.
Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök