Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Schweizerbiffar med grönsaker

Schweizerbiffar är färsbiffar som fyllts med ost och skinka.

Schweizerbiffar med grönsaker
Schweizerbiffar med grönsaker
Schweizerbiffar med grönsaker
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 500 gfläskfärs
  • 1ägg
  • 1 tsksalt
  • 4 skivoremmentaler
  • 4 skivorrökt skinka
  • 2 dlpanko- eller ströbröd

Smörfrästa grönsaker

  • 2salladslökar
  • 150 gharicots verts
  • 150 gsalladsärter
  • 2 msksmör

Till servering

  • polkabetor- tunt skivade
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Blanda färsen i en bunke med ägg, salt, peppar och senap till en smidig färs. Forma färsen till 8 runda biffar och lägg dem på smörpapper. Platta ut biffarna så att de blir 1/2 centimeter tjocka.

  2. Lägg ostskivor och skinka på hälften av biffarna. Lägg samman med de övriga biffarna till en dubbelbiff och platta till.

  3. Vänd dem i pankoströbröd och stek i omgångar i en stekpanna med smör och olja på medelvärme, 3–4 minuter per sida. Dela biffarna på mitten vid servering.

  4. Fräs bitar av lök, delade ärter och haricots verts i en stekpanna med smör, cirka 3 minuter. Lägg upp på tallrikar och servera biffen ovanpå med skivade polkabetor och citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Christina Asplund

Recept från Mitt kök