Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på schnitzel med pommes frites och citronmajonnäs. En enklare variant av schnitzel, lite inspirerad av Fish and chips. Lätt att göra, enkel att servera och mycket uppskattad tillsammans med en kall öl.
Skär köttet i 1/2 cm tjocka skivor. Banka eventuellt ut köttet mellan två ark plastfolie med ett platteringsjärn eller baksidan av en liten kastrull.
Lägg mjölet på en tallrik. Knäck ägget i en djup tallrik och vispa lätt med en gaffel. Lägg ströbrödet på en tredje tallrik. Vänd köttet först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
Majonnäs: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Låt -kaprisen rinna av. Mixa den med stavmixer och blanda i majonnäs, citronskal och citronsaft.
Mashed peas: Mixa ärterna med stavmixer och blanda med olja och salt.
Stek schnitzlarna på medelvärme i smör och olja tills de är gyllenbruna på båda sidor. Krydda med salt och peppar.
Pommes frites: Hetta upp oljan till 180° i en stor gryta. Fritera pommes fritsen gyllenbrun. Ta upp den i en bunke och krydda med salt.
Lägg upp pommes frites på tallrikar. Lägg på schnitzeln och servera med kaprismajonnäs, mashed peas, citronklyftor och hackad persilja.
Läs också: