Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lättbakat matbröd toppat med sesamfrön. Enkelt att baka i långpanna och gott att servera till frukost, en värmande soppa eller matig sallad.
Tidsåtgång: 2 h
Smula ner jästen i bunken till köksmaskinen. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp.
Tillsätt salt, smör, sirap, ägg och vetemjölet, lite i taget. Arbeta till en smidig deg, cirka 10 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter.
Ta upp degen på bakbord och dela den i två delar.
Rulla ut dem till längder och dela i 24 bitar, cirka 60 g styck. Rulla dem till runda bullar och lägg i ugnslångpanna med dubbla bakplåtspapper.
Låt dem jäsa under bakduk i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö vita och svarta sesamfrön på varannan bulle i schackmönster. Grädda brödet i nedre delen av ugnen, cirka 25 minuter. Låt svalna på ett galler. Bryt loss bullarna vid serveringen.
Recept från Mitt kök