Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Frukostbröd i långpanna - recept på schackbullar

Recept på lättbakat matbröd toppat med sesamfrön. Enkelt att baka i långpanna och gott att servera till frukost, en värmande soppa eller matig sallad.

Tidsåtgång: 2 h

Frukostbröd i långpanna - recept på schackbullarFrukostbröd i långpanna - recept på schackbullarFrukostbröd i långpanna - recept på schackbullar
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 5 dlmjölk
  • 2 tsksalt
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 2 msksirap- ekologisk
  • 2ägg
  • 14 dlvetemjöl- med fullkorn

Garnering

  • 1ägg
  • sesamfrön- svarta och vita

Gör så här

  1. Smula ner jästen i bunken till köksmaskinen. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp.

  2. Tillsätt salt, smör, sirap, ägg och vetemjölet, lite i taget. Arbeta till en smidig deg, cirka 10 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter.

  3. Ta upp degen på bakbord och dela den i två delar.

  4. Rulla ut dem till längder och dela i 24 bitar, cirka 60 g styck. Rulla dem till runda bullar och lägg i ugnslångpanna med dubbla bakplåtspapper.

  5. Låt dem jäsa under bakduk i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö vita och svarta sesamfrön på varannan bulle i schackmönster. Grädda brödet i nedre delen av ugnen, cirka 25 minuter. Låt svalna på ett galler. Bryt loss bullarna vid serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök