Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sbrisolona

En torr venetiansk kaka som är lätt att göra och passar till recioto.

Sbrisolona
Sbrisolona
Sbrisolona

Ingredienser

  • 185 gvetemjöl
  • 70 gpolenta- majsgryn
  • 150 gsötmandel
  • 1,25 dlströsocker
  • 1citron- finrivet skal
  • 125 gsmör
  • 1ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Blanda vetemjöl, polenta, två tredjedelar av sötmandeln, socker och citronskal i en matberedare, kör en kort stund så att allt blandas och nötterna blir hackade. Finfördela smöret däri och tillsätt ägget och kör snabbt ihop till en lite smulig deg.

  3. Häll ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dem lätt till en stor rundel. Tryck ner resten av sötmandlarna.

  4. Grädda i mitten av ugnen 30-35 min. Låt kallna och bryt den sedan i bitar.

Vad tyckte du om receptet?