Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vill du ha en fastare vegofärs – välj formbar sojafärs, som bara behöver tinas innan den blandas i smeten. Recept av Christina Asplund.
Halvera kålen. Skär bort den grova stocken i mitten och skär kålen i bitar. Koka kålen i en gryta med lättsaltat vatten i ca 5 min. Spola av kålen med kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
Koka en lös gröt av risgryn, vatten och 1 dl havredryck i ca 10 min. Låt svalna. Sätt ugnen på 200°.
Skala och finhacka löken. Fräs lök och vegofärs i margarin i en stekpanna i ca 5 min. Blanda färsen med risgrynsgröt, 1 1/2 dl havredryck, fond, sirap, timjan och mejram. Krydda med salt och peppar.
Lägg ett lager kål i botten av en smord ugnssäker form. Fyll på med färssmeten och ytterligare ett lager kål på toppen. Släta till ytan och pensla med margarin och sirap. Tillaga i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
Sås: Koka upp vatten, fond och majsstärkelse. Rör om och låt sjuda i ca 3 min. Smaka av med soja och krydda med salt och peppar.
Strö persilja över kålpuddingen och servera med sås, kokt potatis och rårörda lingon.
Recept från Mitt kök