Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Savojkålslaw

Äpple och kummin smaksätter savojkålsalladen. Den passar utmärkt till julskinkan.

SavojkålslawSavojkålslawSavojkålslaw

Ingredienser

  • 0,5savojkålshuvud
  • 1 lvatten
  • 2 tsksalt
  • 2 dlturkisk matyoghurt- fetthalt 10%
  • 0,5 dlmajonnäs
  • 1äpple
  • 0,5 dlrussin
  • 0,5 dlvalnöt- rostade i en torr panna
  • 1 mskkummin- hel
  • 1 tskhonung
  • 0,75 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Finstrimla kålen. Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg i kålen, rör om och häll i ett durkslag. Spola hastigt av med kallt vatten och låt rinna av.

  2. Pressa vätskan ur kålen. Blanda matyoghurt och majonnäs. Kärna ur äpplet och dela det på mitten. Skär i tunna skivor och vänd ner dem i såsen tillsammans med kål, russin, valnötter, kummin och honung. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?