Den här rätten fungerar bra tillsammans med:
• Gös
• Torsk
• Abborre
• Lax
• Fläskfilé
• Kyckling
• Kalkon
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 7g
Protein: 3g
Kolhydrater: 9g
Fräsig kål passar till mycket – fisk och kyckling, som topping på en soppa eller som grönt pålägg på en macka.
Plocka bort de yttersta bladen på savojkålshuvudet och skär bort rotstocken. Strimla kålen, skölj den ordentligt under rinnande vatten.
Koka strimlorna hastigt i lättsaltat vatten. Kyl kålen i kallt vatten för att avstanna kokningen, låt rinna av väl.
Skala och hacka löken. Skala och grovriv moroten.
Fräs löken i oljan i en kastrull 2 min utan att den får färg.
Tillsätt kål och morot och låt fräsa 2 min. Smaksätt med smör, vinäger, salt och peppar.
• Gös
• Torsk
• Abborre
• Lax
• Fläskfilé
• Kyckling
• Kalkon