Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Savojkåls- och morotsragu

Fräsig kål passar till mycket – fisk och kyckling, som topping på en soppa eller som grönt pålägg på en macka.

Savojkåls- och morotsraguSavojkåls- och morotsraguSavojkåls- och morotsragu
Savojkåls- och morotsragu Foto: Ingvar Eriksson

Ingredienser

  • 0,5savojkålshuvud
  • 0,5rödlök
  • 1morot
  • 1 mskolivolja
  • 1 msksmör
  • 0,5 mskrödvinsvinäger
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Plocka bort de yttersta bladen på savojkålshuvudet och skär bort rotstocken. Strimla kålen, skölj den ordentligt under rinnande vatten.

  2. Koka strimlorna hastigt i lättsaltat vatten. Kyl kålen i kallt vatten för att avstanna kok­ningen, låt rinna av väl.

  3. Skala och hacka löken. Skala och grovriv moroten.

  4. Fräs löken i oljan i en kastrull 2 min utan att den får färg.

  5. Tillsätt kål och morot och låt fräsa 2 min. Smaksätt med smör, vinäger, salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Den här rätten fungerar bra tillsammans med:

Gös

Torsk

Abborre

Lax

Fläskfilé

Kyckling

Kalkon