Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Savojkåldolmar

Vegetariska kåldolmar med svamp, lök och buljongfyllning. Du kan givetvis byta ut savojkålen mot vitkål och rödkål om du vill variera dig.

Savojkåldolmar
Savojkåldolmar
Savojkåldolmar
Wolfgang Kleinschmidt

Svampfyllda savojkåldolmar

  • 8savojkålsblad
  • 400 gskogschampinjoner
  • 1gul lök
  • smör- till stekning
  • timjan
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • 2 dlbulgur- kokt

Palsternacksmos

  • 4palsternackor
  • 1 msksmör
  • 0,5 dlvispgrädde
  • salt
  • svartpeppar- malen

Garnera med

  • svart sesamfrö- vita sesamfrön eller hampafrön

Tillbehör

  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Kåldolmar: Koka upp lättsaltat vatten. Koka alla bladen ett par minuter. Häll av vattnet och lägg bladen i en står skål med isvatten. Skär bort den hårda delen på bladen och låt dem torka på hushållspapper.

  2. Dela champinjonerna och hacka löken. Fräs svampen och löken med timjan. Salta och peppra.

  3. Mixa blandningen grovt i en mixer eller hacka den. Blanda med bulgur.

  4. Lägg en sked fyllning på varje blad och rulla ihop. Stek dolmarna i smör precis innan de serveras.

  5. Palsternacksmos: Skala palsternackorna och skär dem i bitar. Koka bitarna i lättsaltat vatten tills det är genommjuka, cirka 15 minuter. Häll av vattnet och mosa palsternackorna, det går bra med en elvisp.

  6. Tillsätt smör och grädde. Smaka av med salt och peppar.

  7. Servering: Lägg upp savojkåldolmarna och rårörda lingon på serveringstallrikar och garnera med svarta och vita sesamfrön eller hampafrön.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök