Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En god och nyttig vardagsrätt med svenska smaker. Kokt potatis, knaperstekt baconströssel och lingon passar perfekt till.
Finstrimla och knaperstek bacon, ställ det åt sidan.
Ta bort de yttersta grövre bladen på savojkålen. Finstrimla kålen. Skala och finhacka löken. Bryn lök, nötfärs och timjan i smör och olja i en rymlig panna, t ex en sauteuse. Lägg i kålen och låt den fräsa med ca 1 min. Tillsätt maizenamjöl utrört i vattnet och kalvfond. Salta och peppra. Låt puttra ihop på svag värme ca 3 min.
Fintärna äpplet och rör ner det i fräset och strö över baconet. Servera med kokt potatis och rårörda lingon.