Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Savojkål- och köttfärsfräs med äpple och timjan

En god och nyttig vardagsrätt med svenska smaker. Kokt potatis, knaperstekt baconströssel och lingon passar perfekt till.

Savojkål- och köttfärsfräs med äpple och timjan
Savojkål- och köttfärsfräs med äpple och timjan
Savojkål- och köttfärsfräs med äpple och timjan

Ingredienser

  • 140 gbacon
  • 250 gsavojkål
  • 1gul lök
  • 400 gnötfärs
  • 1 tsktimjan
  • 1 msksmör
  • 1 mskolja
  • 1 mskMaizenamjöl
  • 4 dlvatten
  • 1,5 mskkalvfond- koncentrerad
  • 1 tsksalt
  • 2 krmvitpeppar
  • 1äpple

Tillbehör

  • potatis- kokt
  • lingon- rårörda

Gör så här

  1. Finstrimla och knaperstek bacon, ställ det åt sidan.

  2. Ta bort de yttersta grövre bladen på savojkålen. Finstrimla kålen. Skala och finhacka löken. Bryn lök, nötfärs och timjan i smör och olja i en rymlig panna, t ex en sauteuse. Lägg i kålen och låt den fräsa med ca 1 min. Tillsätt maizenamjöl utrört i vattnet och kalvfond. Salta och peppra. Låt puttra ihop på svag värme ca 3 min.

  3. Fintärna äpplet och rör ner det i fräset och strö över baconet. Servera med kokt potatis och rårörda lingon.

Vad tyckte du om receptet?