Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
I grunden är detta en hollandaisesås, men här rör du i tryffel och hummer och får en himmelskt god sås som är extra lyxig.
Skira smöret på medelvärme, se till så att det inte bränns. Ställ smöret åt sidan så att bottensatsen sjunker
Vispa ihop äggulor med äppelcidervinäger och citronsaft i en rostfri kastrull eller rostfri bunke.
Sätt kastrullen eller bunken över ett vattenbad. Låt inte vattnet koka, utan håll cirka 98 grader. Vispa äggen tills de tjocknat något.
Rör ned lite i taget av det skirade smöret. Vispa tills såsen tjocknar.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Riv tryffeln eller hacka den fint.
Hacka hummern och blanda ner allt i såsen. Garnera med färsk dill.
Recept från Mitt kök